ΕΠΙΛΕΞΤΕ

Τι πρέπει να έχει ένα παιδικό δωμάτιο

Τι πρέπει να έχει ένα παιδικό δωμάτιο

Αποκτώντας παιδιά ξεκινάει μια νέα διαφορετική περιπέτεια! Καθώς μεγαλώνουν, οι απαιτήσεις για νέα και λειτουργικά έπιπλα γίνονται μεγαλύτερες. Κάθε παιδί χρειάζεται ένα παιδικό δωμάτιο που θα του εμπνέει ασφάλεια και δημιουργία. Εδώ θα βρείτε μερικές προτάσεις για το πώς να καταφέρετε κάτι τέτοιο.

Παιδικό Θέμα
Πολλές φορές οι γονείς παίρνουν τον ρόλο του "διακοσμητή" δημιουργώντας ανάλογα με το γούστο τους το παιδικό δωμάτιο. Καλό είναι σε κάθε παιδικό δωμάτιο να κυριαρχεί ένα "θέμα", εφόσον το επιθυμεί και το ίδιο το παιδί, το οποίο θα διαλέξει από μόνο του.

Σύστημα Αποθήκευσης & Οργάνωσης
Για να είσαστε πιο ξεκούραστοι αλλά για να μαθαίνουν και τα παιδιά τη σημαντικότητα της καθαριότητας και της οργάνωσης δημιουργήστε χώρους αποθήκευσης στο παιδικό δωμάτιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράφια, κουτιά αλλά και συρτάρια όπου τα παιδιά θα μπορούν να τακτοποιούν βιβλία, παιχνίδια, ακόμα και τα άπλυτά τους ρούχα. Έτσι θα γίνουν υπεύθυνα για την καθαριότητα και οργάνωση του δωματίου τους στο τέλος κάθε μέρας.

Δημιουργική Γωνιά
Τα παιδιά χρειάζονται να είναι δημιουργικά. Παραχωρήστε τους μια "γωνιά" μέσα στο παιδικό δωμάτιο με τραπεζάκι, μπογιές και χαρτιά στα οποία θα έχουν άμεση πρόσβαση δημιουργικότητας!

Ρολόι
Το να μάθει ένα παιδί να λέει την ώρα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Η ύπαρξη όμως του ρολογιού μέσα στο παιδικό δωμάτιο θα το βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα την ιδέα του προγράμματος, ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνει τι δείχνουν τα "χέρια" του ρολογιού!

Λιγότερη Τεχνολογία
Είναι καλό να υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερη τεχνολογία μέσα στο παιδικό δωμάτιο. Δε θέλουμε τα παιδιά να περνούν τις ώρες τους μπροστά σε οθόνες τηλεοράσεων και υπολογιστών, εκτός εάν πρόκειται για εκπαιδευτικούς λόγους, όταν θα μπορούσαν να διαβάζουν βιβλία, να παίζουν με τα παιχνίδια τους και να είναι δημιουργικά.

Εγγραφή στο newsletter

Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας