Παιδικό μαξιλάρι - μια σημαντική επιλογή

Παιδικό μαξιλάρι - μια σημαντική επιλογή

Τα παιδιά, όπως και οι ενήλικες, είναι επιρρεπή σε αυχενικούς πόνους. Ενώ ένας ενήλικας γνωρίζει πότε να ζητήσει βοήθεια, ένα παιδί μπορεί να το αγνοήσει. Παρατεταμένοι αυχενικοί πόνοι και πόνοι στην πλάτη μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ανάπτυξη του παιδιού σας. Μια από τις αιτίες αυχενικών πόνων στα παιδιά είναι η κακή χρήση παιδικού μαξιλαριού.

Συνήθως από την ηλικία των 2 ετών τα παιδιά ζητάνε να χρησιμοποιήσουν το παιδικό μαξιλάρι, επιθυμώντας να ακολουθήσουν τις συνήθειες των γονιών τους. Ένα παιδικό μαξιλάρι προσφέρει υποστήριξη και άνεση, αλλά η χρήση του προτείνεται από τα 3 έτη και μετά.

Είναι σημαντικό ένα παιδικό μαξιλάρι να προσφέρει υποστήριξη στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη του παιδιού. Μπορείτε να ελέγξετε την καταλληλότητα ενός μαξιλαριού πιέζοντάς το με το χέρι σας - εάν αυτό επανέλθει αμέσως σημαίνει ότι είναι κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί από το παιδί. Σωστή υποστήριξη στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη του παιδιού θα βοηθήσει στη σωστή ανάπτυξη του μυοσκελετικού του συστήματος.

Επιλέγοντας το σωστό παιδικό μαξιλάρι παίρνουμε πάντα υπόψιν πιθανές αλλεργίες, όπως για παράδειγμα στα φτερά, οπότε και μπορείτε να επιλέξετε ένα υποαλλεργικό μαξιλάρι. Επίσης, η στάση ύπνου που προτιμάει ένα παιδί μπορεί να σας βοηθήσει στην επιλογή παιδικού μαξιλαριού. Εάν το παιδί σας συνηθίζει να κοιμάται στο πλάι, ένα πιο σκληρό μαξιλάρι θα το υποστηρίξει καλύτερα, ενώ ακόμα μεγαλύτερη υποστήριξη θα του χαρίσει και ένα διαχωριστικό μαξιλάρι ποδιών.

Το κατάλληλο παιδικό μαξιλάρι θα χαρίσει στο παιδί σας έναν ξεκούραστο ύπνο και μια καλή διάθεση!

Εγγραφή στο newsletter

Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας