Διαβάζοντας στο παιδικό κρεβάτι: πλεονεκτήματα 4 έως 6

Διαβάζοντας στο παιδικό κρεβάτι: πλεονεκτήματα 4 έως 6

Πολλοί γονείς διαβάζουν στα παιδιά τους πριν κοιμηθούν σαν κομμάτι της βραδινής τους ρουτίνας και παράδοσης. Σε αυτούς τους γονείς οι δικοί τους γονείς κατά πάσα πιθανότητα επίσης διάβαζαν πριν τον ύπνο στην παιδική τους ηλικία! Οι όμορφες αναμνήσεις των ιστοριών που διαβάζονταν στο παιδικο κρεβατι είναι αυτό που κάνει τους νεαρούς γονείς να κρατούν αυτή τη παράδοση. Δεν είναι όμως μόνον οι όμορφες αναμνήσεις και στιγμές που έρχονται κοντά γονείς και παιδιά. Έρευνες έχουν δείξει ότι το διάβασμα στο παιδικό κρεβάτι προσφέρει πολλά οφέλη.
4. Προετοιμάζει τα παιδιά να είναι καλύτεροι μαθητές. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσο πλουσιότερος είναι ο "λεκτικός κόσμος" ενός παιδιού τόσο περισσότερο προετοιμασμένο θα είναι να διαβάζει και να μαθαίνει περισσότερα σε όλη τη μαθητική του σταδιοδρομία.
5. Ενεργοποιεί τη φαντασία. Διαβάζοντας ιστορίες στο παιδικό κρεβάτι ενεργοποιούμε τη σπίθα της φαντασίας στα παιδιά. Έρχονται αντιμέτωπα με νέες ιδέες και εμπειρίες.
6. Καλύτερος ύπνος. Όταν διαβάζουμε στα παιδιά στο παιδικο κρεβατι πριν τον βραδινό ύπνο αναπτύσσουμε το δέσιμο μεταξύ μας αλλά επίσης δημιουργούμε μια αίσθηση ασφάλειας και ηρεμίας διασφαλίζοντας έτσι ποιοτικότερο ύπνο στα παιδιά.

Εγγραφή στο newsletter

Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας