Πότε πρωτοεμφανίστηκε η κουκέτα;

Πότε πρωτοεμφανίστηκε η κουκέτα;

Η κουκέτα είναι ένας τύπος κρεβατιού που δημιουργήθηκε για μικρούς χώρους. Αποτελείται από δύο κρεβάτια, το ένα πάνω από το άλλο. Μπορεί να είναι φτιαγμένη από διάφορα υλικά, όπως ξύλο ή μέταλλο. Καθώς η κουκέτα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, δεν μπορούμε παρά να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε για την ιστορία της!
Δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ως προς ακριβώς από πού προήλθε η κουκέτα, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι άρχισε να χρησιμοποιείται, σε πολύ διαφορετική μορφή από την σημερινή, από τους Αιγύπτιους. Υλικά όπως γούνες στερεώνονταν με σκοινιά από την οροφή αφήνοντας χώρο κάτω από το "κρεμαστό κρεβάτι" να κοιμηθεί ακόμη ένα άτομο.
Αργότερα, οι κουκέτες χρησιμοποιήθηκαν στην Ευρώπη από τους εύπορους κυρίως στα ταξίδια τους, όπου ο υπηρέτης κοιμόταν στο κάτω μέρος της κουκέτας.
Φυσικά, πολύ συχνή έιναι η χρήση της κουκέτας σε στρατιωτικές μονάδες καθώς είναι λειτουργική κατορθώνοντας να εξυπηρετήσει πολλούς στρατιώτες.
Σήμερα η πιο δημοφιλής μορφή της κουκέτας είναι η παιδική κουκέτα, ενώ οι σχεδιαστές και κατασκευαστές επίπλων έχουν εξελίξει τον σχεδιασμό και την λειτουργικότητά τους.

Εγγραφή στο newsletter

Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας