10 Ιδέες Διακόσμησης για ένα Χαρούμενο και Οργανωμένο Παιδικό Δωμάτιο

10 Ιδέες Διακόσμησης για ένα Χαρούμενο και Οργανωμένο Παιδικό Δωμάτιο

Το παιδικό δωμάτιο είναι ένας χώρος διασκέδασης και δημιουργικότητας, απ'όπου βέβαια δεν πρέπει να λείπει και η οργάνωση αν δε θέλουμε το πάτωμα να μεταμορφωθεί σε ναρκοπέδιο lego! Γι'αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο εύκολες και διαχρονικές ιδέες για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Από παστέλ χρώματα μέχρι ιδιαίτερα κρεβάτια, στοιχεία που θα κάνουν τα παιδιά να αναπολούν το παιδικό τους δωμάτιο με τις πιο γλυκές αναμνήσεις.

 

 

 

 

 

 

1 από 10
Χρωματο-οργανώστε!
Colour-sorted kids room - Emily Henderson
Χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρώματα καλαθιών αποθήκευσης, αλλά μην το παρακάνετε. Διαλέξτε δύο με τρία ήρεμα χρώματα και καλάθια σε δύο με τρία διαφορετικά μεγέθη. Μόλις δέσουν όλα μεταξύ τους και αρχίσουν να φαίνονται όμορφα και τακτοποιημένα θα δώσει κίνητρο στα παιδιά να διατηρήσουν το δωμάτιό τους ακριβώς έτσι!
Ιδέα: καλάθι αποθήκευσης βεραμάν, καλάθι αποθήκευσης γκρι

2 από 10
Επενδύστε σε ένα ξεχωριστό κρεβάτι

Ένα ιδιαίτερο κρεβάτι μπορεί να γίνει το κεντρικό στοιχείο που θα σας βοηθήσει να διακοσμήσετε το υπόλοιπο δωμάτιο, το "αστέρι" του δωματίου!
Ιδέα: κρεβάτι αμάξι

3 από 10
Τοίχος-μαυροπίνακας!
        
Μεταμορφώστε έναν τοίχο σε μαυροπίνακα και αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν ελεύθερα! Έτσι δε θα έχετε να ανησυχείτε για λεκέδες ενώ θα παροτρύνετε τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους. Τη μετατροπή μπορείτε να την κάνετε ακόμα και μόνοι σας χρησιμοποιώντας ειδική μπογιά για μαυροπίνακα σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές.

4 από 10
Χρωματίστε μια ήρεμη διάθεση

Προτιμήστε παστέλ χρώματα στους τοίχους και στα διακοσμητικά καθώς προδιαθέτουν μια ήρεμη διάθεση στα παιδιά και τα χαλαρώνουν, κάνοντας το δωμάτιο ένα "καταφύγιο" χαλάρωσης και ηρεμίας.
Ιδέα: μαξιλάρι αστέρι ροζ, μαξιλάρι αρκουδάκι λευκό, μαξιλάρι πλεκτό βεραμάν, χαλάκι σύννεφο

5 από 10
Το Παιδικό Γραφείο

Καλό είναι να δημιουργήσετε ένα χώρο για το παιδικό γραφείο όπου το παιδί θα μπορεί να μελετάει μακριά από θορύβους όπως η τηλεόραση και άλλες πηγές που μπορεί να του αποσπάσουν την προσοχή.
Ιδέα: παιδικό γραφείο

6 από 10
Διαβασματο-χαλάρωση
       
Φτιάξτε μια ζεστή γωνιά για να περνάτε μαζί με τα παιδιά σας όμορφες στιγμές μαζί με τα αγαπημένα τους βιβλία. Απαραίτητα στοιχεία: καλός φωτισμός, χουχουλιάρικα μαξιλαράκια, και φυσικά πολλά-πολλά βιβλία!
Ιδέα: παιδικός καναπέςπαιδική σκηνή, χαλάκι σύννεφο, μαξιλάρι παιχνιδιού, μαξιλάρι σκηνή

7 από 10
(Ξε)τρυπώστε περισσότερους χώρους οργάνωσης

Τοποθετήστε κρεμαστές θήκες οργάνωσης με τσεπάκια εσωτερικά στις ντουλάπες και αποθηκεύστε κορδέλες, γυαλιά ηλίου και άλλα αξεσουάρ, γιατί όχι και υπενθυμίσεις... "Μην ξεχάσεις να πάρεις τη ζακέτα σου!"

8 από 10
(Ξε)τρυπώστε ακόμα περισσότερους χώρους οργάνωσης

Εκμεταλλευτείτε ό,τι μπορείτε για να αποθηκεύσετε αντικείμενα και να οργανώσετε το παιδικό δωμάτιο.
Ιδέα: παιδικό σκαλοπάτι

9 από 10
Ακόμα δε μιλήσαμε για παιχνίδι;

Δημιουργήστε μια γωνιά παιχνιδιού - παραχωρήστε στα παιδιά διάφορα υλικά όπως ρούχα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε δραματοποιήσεις!

10 από 10
Ας μην ξεχάσουμε και την καλλιτεχνική μας πλευρά!

Για τους μικρούς καλλιτέχνες είναι απαραίτητος ένας χώρος έμπνευσης και δημιουργίας! Ταξινομήστε τα υλικά σας σε πλαστικές θήκες που καθαρίζονται εύκολα, ενώ μπορείτε να τις φτιάξετε και μόνοι σας από κουτιά παπουτσιών ή πλαστικά κουτιά κολατσιού.

 

Source: https://www.realsimple.com/home-organizing/decorating/decorating-bedroom/kids-room-decor#bed-built-in-cubbies 

Εγγραφή στο newsletter

Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας